@KTzone » 消閒 - 會員交友 » 大家好, 我想搵朋友傾計..只要傾計而己..因為我好唔開心

2009-6-2 10:35 poorronald
大家好, 我想搵朋友傾計..只要傾計而己..因為我好唔開心

我好耐好耐無黎無上呢類型討論區玩...對上一次好似15 YRS O...
所以個ID 同PASSWORD 都唔記得左...

我....好想搵個朋友傾計....
最我得我講...你做聆聽者就最好...
我....呢排哭了真的很多很多次....
我愛她.....她愛我....
但她己經不存在了....
因為我的一時衝動....
我看了很多次心理醫生....社工....
但有用嗎....我成日都想自殺....

如果要我講DETAILS......我諗無三四個鐘都講唔完....

在這次的...事情上, 我學懂了很多....發覺...愛是不一家要擁有...

如各朋友....看了以上的字句感到不安....大可不理....我不想影響到你地的情緒...

但我現在的心情...真的比死更難受....

雖然事情己經發生左三個星期了...但我還是忘記不了....

雖然朋友話搵番個鍾意的人...拍拖....再諗下同佢一生一世....咁就可以忘記....

但我發覺不是這麼容易....我做不到...

2009-6-2 11:48 NHK19912007
兄弟,世事難料..試從她既角度諗諗..自殺解決唔到d乜..只係會比其他人更多負擔..重有咁多年命..慢慢去補償吧~"~我只係可以比意見你..幫唔到你d咩..希望你明白

[[i] 本帖最後由 NHK19912007 於 2009-6-2 11:51 編輯 [/i]]

2009-6-2 12:23 poorronald
[quote]原帖由 [i]NHK19912007[/i] 於 2009-6-2 11:48 發表 [url=http://www02.ktzhk.com/redirect.php?goto=findpost&pid=23777181&ptid=1032276][img]http://www02.ktzhk.com/images/common/back.gif[/img][/url]
兄弟,世事難料..試從她既角度諗諗..自殺解決唔到d乜..只係會比其他人更多負擔..重有咁多年命..慢慢去補償吧~"~我只係可以比意見你..幫唔到你d咩..希望你明白 [/quote]

好多謝你...........:52:

2009-6-2 13:38 pongoopong
ha~兄弟!!!
唔好咁,真係~
你知唔知自殺你最onX嘅諗法~
其實我都係路過嘅~不過見到大家都係土瓜灣嘅兄弟先希望你認真諗下~

2009-6-2 15:26 NHK19912007
回復 #3 poorronald 的帖子

唔洗多謝..小小意見~"~最緊要係回復番你平時既自己

2009-6-2 22:35 poorronald
我....
做不到...
剛剛泊完車回家...
一路行....
一路諗住佢自殺的畫面...好辛苦

2009-6-3 12:32 NHK19912007
慢慢黎吧兄弟~"~邊個都唔可以一步登天

2009-6-3 22:02 willson13
點呀你~其實你唔使咁樣諗~講得多都無謂的道理~
你係唔真係咁鐘意佢呀~佢真係咁值得~
你唔使呾負面~
你總有一日會忘記佢~
你成日諗住佢,實令到自己唔開心~
你諗下咩人係值得你去愛仲好啦

2009-6-3 23:45 NHK19912007
[quote]原帖由 [i]willson13[/i] 於 2009-6-3 22:02 發表 [url=http://www03.ktzhk.com/redirect.php?goto=findpost&pid=23781086&ptid=1032276][img]http://www03.ktzhk.com/images/common/back.gif[/img][/url]
點呀你~其實你唔使咁樣諗~講得多都無謂的道理~
你係唔真係咁鐘意佢呀~佢真係咁值得~
你唔使呾負面~
你總有一日會忘記佢~
你成日諗住佢,實令到自己唔開心~
你諗下咩人係值得你去愛仲好啦 [/quote]
咁你又唔可以咁講..可以令佢變到咁一定係好值得

2009-6-4 14:12 poorronald
i love her forever.....我為佢拎左我條命也可以...
佢果陣訓係醫院, 我自問....就算佢變植物人, 我也會陪住她...我都有同佢媽咪講...

2009-6-4 22:44 NHK19912007
兄弟..你係1個好人~"~人生有喜有悲..唔好咁睇唔開..你都同佢媽咪講過..你就要應成佢..唔好再諗住自殺d野啦~"~

2009-6-4 22:58 螢~
其實企唔企得番起身呢樣野,好視乎你有無決心。
連你自己都覺得自己做唔到,咁你就一定做唔到。
你有重身振作既心,咁就一定做得到既~

我相信佢都唔想見到你死,
如果佢真係鍾意你,
佢一定想你活下去,
然後搵個你鍾意既人過人世。

所以,唔好咁傻la,珍惜生命ar~

2009-6-5 14:41 poorronald
我其實呢排己經唔想死....
又唔敢去死...
但有時一諗起我死去的女朋友...
個心....痛到....想即刻自殺...

2009-6-5 22:48 NHK19912007
兄弟..比個意見你吧
多d出去見識下le個世界真正靚既地方..多d識下朋友
有時可能係你自己唔覺得..但心情係因環境因數而定

2009-6-5 23:38 poorronald
所以我咪黎呢度識下新朋友仔lor...不過又無人同我做朋友

2009-6-7 00:46 NHK19912007
兄弟..我諗係到係搵唔到幫到你既朋友..記得我之前講過"邊個都唔可以一步登天"..網上招fd果d只係一種好似搵人同佢講"HI"同"BYE"既一種行為..有時緣份係比媒介更有深刻既印象,雖然係香港可能會難搵左D,不過希望你可以搵到1個真係關心同幫到你既朋友..可能我重係細d意見可能冇乜用..但希望幫到你

2009-6-7 23:21 poorronald
呢度....唔得...?
我唔想....同我現有的朋友講....

2009-6-8 00:54 草紙
[color=#ff3490]既 然 你 真 係 愛 佢 既 , 就 應 該 好 好 咁 生 活 落 去 !![/color]
[color=#ff3490]可 能 有 d 野 一 時 三 刻 做 唔 到 , 咁 咪 慢 慢 黎 囉 .
終 有 一 日 你 會 做 [/color][color=#ff3490]到 既 !!  

呢 段 時 間 咪 多 d 上 黎 同 其 他 會 員 傾 下 偈 囉 ^0^[/color]

2009-6-8 01:30 螢~
[quote]原帖由 [i]poorronald[/i] 於 2009-6-7 23:21 發表 [url=http://ktzhk.com/redirect.php?goto=findpost&pid=23792606&ptid=1032276][img]http://ktzhk.com/images/common/back.gif[/img][/url]
呢度....唔得...?
我唔想....同我現有的朋友講.... [/quote]

點解唔想同朋友講?
朋友就係要係唔開心既時候黎安慰你,唔係淨係識得吃渴玩樂先係朋友。
(唔通你好似我咁識埋D唔係真心既朋友?應該唔係掛...)

老實講,我覺得係論壇好難識到真心既朋友,
d人係論壇只係想識d吃渴玩樂既朋友,
所以都係同你真心既朋友講好d。

2009-6-8 15:53 poorronald
我好小真心朋友.....我可以話無朋友...

頁: [1] 2